Friday, June 27, 2008

Pilven reunat hopeaa

Ihmisen on hyvä paeta lapsuuteensa silloin kun elämä alkaa käydä sietämättömäksi. Lapsuudesta useimmat muistavat vain hyvät asiat ja nekin lisähohdolla varustettuna. Kesät olivat lämpimiä, taivas sininen ja kaikki oli pullantuoksuista ja mukavaa. Jokaisella pilvellä näytti olevan hopeinen reunus.
---
Tänä kesänä öljyn toivoisi jäävän lopullisesti historiaan. Vaihtoehtoa lämmitykseen ja autonkäyttöön. Ja ennen kaikkea pitäisi olla maapaikka, jossa kasvattaa ruokaa, sillä nälkä ei katso kansallisuutta. Ruoan hinnan nousu johtuu sekin pitkälti öljyn hinnan noususta. Kehitellessämme vaihtoehtoisia polttoaineita, aiheutamme hätää ja kärsimystä aluksi köyhimmissä maissa, sitten köyhyys leviää myös rikkaampiin maihin. EU tukee tätä kehitystä tällä hetkellä. Miten käy kun nälkä syvenee ja leviää? Alkaako kurjaliston sota rikkaita vastaan. Näitä mietin tänään kun taivas on sininen ja aurinko paistaa.
---
Kirkollisessa elämässä käy vihurituulet. Parasta pysyä kaukana kaikesta ja kaikista.
Kirkkopolitiikka on vähintäänkin yhtä läpinäkyvää kuin maallinen politiikka. Aatteet ja kristillisyys ovat haaksirikossa. Tässä alkavat katumuksen sakramentit olla toisarvoisia asioita, sillä politiikka on tullut tärkeimmäksi nimittäjäksi. Rehelliset papit siirretään reserviin ja harrasta kristittyä lyödään korvalle.

No comments: