Tuesday, June 3, 2008

Kuka täällä enää viihtyisikään...

Simo ja Siiri, kaksi Aurajoessa uiskennellutta joutsenta, ovat lähteneet jonnekin muualle. Suuttuivat varmaan kun Autonominen kulttuurikeskus lopetettiin. Lopetus on väliaikainen sillä autonominen kulttuurikeskus putkahtaa taas esille jossakin päin Turkua. Idea on aivan liian hyvä haudattavaksi. Tässä kaupungissa eivät todellakaan kaikki kukkaset saa kukkia. Pois joutavat ruusupensaat ja ihmisystävällinen ympäristö.

Jos kaupunki myy, tai paremminkin, lähes lahjoittaa NCC:lle alueen rakennuksineen niin ensinnäkin kaupunki sitoutuu puhdistamaan maaperän ja lasku lankeaa meille.

Toiseksi rakennuksesta tehtäisiin hienot toimistotilat ja pihaa ympäröisi vartioliikkeen tarkasti valvoma tyly aita ja alue. Vartiomies vierailisi varmaankin useammin kuin nykyään alueella.

Kolmanneksi NCC on lupautunut kunnostamaan Pääskyvuoren kasarmirakennuksen taiteilijoiden käyttöön, mikäli se saa Jokikadun tontin ja kiinteistön. Haisee vahvasti Turun taudilta, sillä Turussa on tapana kumartaa syvään liikemiehiä, ainakin kaupungin taholta.



Seuraavaksi on uhattuna Raunistulan vanha puutaloalue. Vanha viljasiilo purettaisiin ja tilalle tulisi korkeita kerrostaloja. Kulttuurimaisema on uhanalainen ja se aiotaan uhrata rahan alttarilla. Tietävätköhän Turun päättäjät ja liikemiehet mitä tarkoittaa kulttuurimaiseman säilyttäminen tai kulttuuriarvojen vaaliminen?

No comments: