Thursday, September 5, 2019

On aika hapankaalin ja hapankurkkujen valmistuksen

On aika laittaa hapankaalia ja hapankukkuja muhimaan. Halpaa ja ravintorikasta syötävää. Hapankurkut ja hapankaali ovat diabeetikoille hyviä koska ne hillitsevät haiman toimintaa. Ne eivät tietenkään paranna diabetesta.

Kaali on juuri nyt huokeaa ja avomaankurkut samoin. Sääli että maassamme on päässyt taantumaan edellämainittujen ruokien valmistuksen taito ja perinne. Ainakin Itä-Suomessa on hapantuotteiden valmistus perinne ollut aikoinaan vahva. Sieniäkin on hapansäilötty.

Tänään satoi kaatamalla ja kaupungin viemäriverkosta petti kuulemma. Itse pukeuduin kumisaappaisiin ja rakentelin pieniä poisvalupuroja isojen lätäköiden kylkiin. Lammikoissa on kiva kahlata.



Eilen ostin torilta pieniä kurkkuja ja ison kaalin. Kuva on otettu kahvilan pöydästä. Varpunen odottaa muruja sinnikkäästi. Niitä on yleensä iso parvi.

No comments: