Thursday, July 23, 2015

Odotan pitkää ja sateetonta syksyä

Avocado kasvaa ja kasvattaa lehtiä. Alimmaisessa kuvassa on tämän päivän kasvu.
Ilmast ovat olleet moni-ilmeisiä, ei voi moittia. Siedettävä sää minulle koska en ole auringonottaja, en makoile rannoilla kärventämässä nahkaani. En ole myöskään kesämökki-ihminen, vaan haluan olla kosketuksessa sivilisaatioon. Tämä ei tarkoita ettekiö viihtyisi Koitereen mökillä, viihdyn kyllä mutta vanha äitini asuu kesäänsä kotitalossamme ja jotenkin pitäisi olla läsnä niin kauan kuin se on mahdollista. Odotan pitkää ja kuivaa syksyä.
On se kumma miten jotkut ortodoksit puhuvat paskaa lähes jokaisesta jota eivät tunne lähemmin. Meillä, sen enempää kuin muillakaan tuntemillani seurakuntalaisilla perheillä ole mitään erityistä. Kaiken maailman "Sannit ja Paavot" näkevät pöpöjä sielläkin missä niitä ei ole. Pöpöt eli homot ovat homokammoisten kauhistus. En ole kuullut näiden homokammoisten kauhistelevan lapsiavioliittoja, raiskauksi tai seksiin pakottamista ja suoranaista väkivaltaa vastaan. Puhumattakaan ihmiskaupasta ja kidutuksista. Raamattu tuomitsee väkivallan ja ihmisten tappamisen.
Luen parhaillaan Pavel Sanajevin kirjaa Haudatkaa minut jalkalistan taakse. Suosittelen tätä pienen koulupojan tarinaa kaikille.

No comments: