Saturday, December 6, 2014

Pyhä Nikolous suojele Operaatio Ruokakassin kassin hakijoita ja muita köyhiä

Kuuntelin Flashmob Finlandian muutaman kerran. Se on komea, asemahallissa Helsingissä, Pekka Haaviston Presidentin vaalikampanjan aikaa äänitettyä esitys.

En jaksanut katsoa linnanjuhlien kättelyä kauempaa kuin että se yksi tuttu suoritti sisääntulon säällisesti, muuten puuduttavaa katsottavaa.

Aikaisemmin päivällä kävin kauppatorilla Operaatio Ruokakassi jonoja katselemassa. Kävijöitä oli kuulemma yli tuhat. Paljon nuoria lapsiperheitä, maahanmuuttaneita ja vanhuksia. Oli siellä akateemisia työttömiäkin jonossa. Mikä perkele tätä maata vaivaa? Minusta tuntuu ettei tilanteen korjaamiseksi edes yritetä enää tehdä mitään. Jos tätä jatkuu vielä kauan niin tapahtuu kauheita ihan varmasti. En ottanut kuvia sillä alkoi tuntua tosi pahalta.

Kävin myös Vanhalla Suurtorilla joulumarkkinoilla. Putiikki Outolinnussa on Ritva Järvisen ikoninäyttely. Tasokkaita ikoneja tarjolla. Näyttely päättyy huomenna.

Tänään on Pyhän Nikolous ihmeidentekijän päivä. Hän on opiskelijoiden, merimiesten ja lasten suojelija. Hän on myös joulun ajan pyhä.

Anna heille anteeksi vaikka he kyllä varmasti tietävät mitä tekevät nämä ministerit ja elinkeinoelämän henkilöt. Ilman vapaaehtoisia täällä ei toimi kohta mikään.


No comments: