Sunday, June 15, 2014

Pitkien ruokapöytien toriparkki ja Kristityn vastuusta

Kävelykadulla lauloi katulaulaja Moskovan valot kappaletta, lauloi kyllä muitakin, ja minusta se oli hyvin laulettu. Joidenkin mielestä kappale on prostituution kaunistelua. Minusta siinä ei puhuttu kaupanteosta mitään, tosin tavattiin katulyhdyn alla ja erottiin aamunkajossa, mutta eiköhän nykyään monikin eroa aamunkajossa yhden yön jutuissa. Kaunis sävelmä se on kyllä. Annoin euron.
Tori oli autio, ja ehdotankin että tästäpuolin ruvetaan järjestämään pitkienpöytien ruokailuja torilla. Näin ruokakassien aikakaudella voitaisiin kattaa kauniisti ja kutsua kaikki köyhät, asunnottomat, alkoholistit, työttömät ja syrjäytetyt ihmiset syömään. Tarjoilijoina toimisivat esimerkiksi Turun Sanomien omistajat, kaupungin johtajat, piispat, poliitikot ja yliopiston kanslerit. Pääsisimme positiivisesti maailman uutisiin. Tämä olisi hyvin kristillistä, ruokkihan Jeesuskin aikoinaan antamalla kalaa ja leipää kansalle ihan ilmaiseksi.
Viime viikolla ajoin polkupyörällä linja-autoaseman ohi rautatieasemalle puolisettsemän aikaan illalla. Pian sen jälkeen tapahtui ihmisen tuleen sytyttäminen tahallaan aseman edutalla olleella pysäkillä. Ihmiset kävelivät ohi eikä kukaan ollut pysähtynyt auttamaan. Mietin mielessäni että mitä itse olisin tehnyt? Tai osannut tehdä? Olisinko jähmettynyt paikalleni tai sännännyt linja-autoaseman aulaan ja kiljunut apua palavalle. Täytyihän siellä olla sammutuspeitto edes keittiössä. Luulen että ihmiset eivät tienneet miten menetellä ja siksi poistuivat paikalta. Monellakin lienee häpeänhetkiä.

Jokaisella ihmisellä on ihmisarvo. On jokseenkin outoa että uhria epäiltiin juopoksi, ikään kuin se antaisi oikeutuksen julmalle teolle. Mutta juopothan ovat nykyään alinta kastia, joten heitä saa ilmeisesti kohdella kuinka julmasti tahansa, ainakin joidenkin mielestä.
Kristityilläkin pitäisi olla joku roti asenteissaan.



No comments: