Saturday, June 7, 2014

Kuvien merkityksiä, lahnan kutua ja Helluntaita

Harmaa sateinen sää. Torilla kalakauppias ihmetteli lahnojen pienuutta. On lahnankudun aika. Ostin kaksi pientä lahnaa. On helluntain aatto ja mietin että eikös tuomenkukat kuulu molempiin: lahnankutuaikaan ja Helluntihin? Kotikadullamme tuoksuvat sireenit ja tuomet huumaavasti. Hengitys takkuilee...

Kuvassa oleva kirkonkupoli maalataan kohta vihreäksi. Joskus heleänä päivänä taivas kirkon yllä on aivan venäjänsininen. Tästä löytää merkityksiä kyllä mikäli haluaa analysoida.
Uusi seurakuntalehti on myös nimeltään Kupoli. Kuvatarjonta on hieman outoa. Esimerkiksi Helsingin Metropoliitan vierailusta oleva kuva on merkityksiä täynnä: Ambrosius on sivussa: keskiössä on kirkkoherra, varsin tietoisena olostaan. Arkkipiispa Leo taas on profiilina lähikuvassa, mutta taas on kirkkoherra keskiössä.
Valamon-Ystävien pääsiäismyyjäisissä hymyilee Tiistaiseuran sihteeri tyttärineen.
Tiedotteissa sentään ollaan asiallisia ja tasapuolisia. Mikäli lehti jatkaa omana lehtenään, eikä liity uuteen "Analogiin", voisi se hieman miettiä esimerkiksi toimituskuntaa ja päätoimittajaa uudelleen; ihan vain objektiivisuuden vuoksi.

No comments: