Wednesday, April 14, 2010

Ensimmäiset siniset kukat


Ihanat siniset krokukset. Kevään ensimmäiset. Mustarastaan laulu lehmuksen lehdettömällä oksalla. Valoa riittää kaikille. Kevät tulee puhkuen. Tänään aamulla oli lämpötila nollassa. Pakkanen uhittelee viimeisillä hönkäyksillään. Voi olla että jonakin aamuna heräämme vielä lumenvalkoiseen. Rentukat ilmestyvät kohta vesien vierille. Rentukka on hämmästyttävän viehko kukka. Nykyään ei enää niin aliarvostettu kuin aikoisemmin. Eero Järnefelt maalasi rentukan tauluunsa. Kuihtumattomasti.

3 comments:

quijote said...

Kevät on tullut Turkuun. ortodoksinen seurakunta voisi perustaa julkisen, maksullisen "pisuaarin" tontilleen, siellä käy taas "hädänalaiset kastelemassa tuijapensaita. Näin itse.

quijote said...

Hyvä liike-idea velkaiselle seurakunnalle!

Mataleena

quijote said...

Kerran "mustaruusu" paskansi seisaaltaan kanslian ikkunasta kiinne pitäen. Näky oli inhorealistinen. Silloinen kirkkoherra tarttui lapioon ja paikalla olleiden seurakuntalaisten kanssa siivosimme nopeasti ja ripeästi. Tällaisista teoista ei pappeja palkita. Hän oli myös sähkömiehen apuna kirkossa sähköjohtoja asennettaessa. Kuoro ja tiistaiseuran tädit paheksuivat: papille sopimatonta toimintaa.
nyt heillä sitten on luterilaiset arvot täyttävä kirkkoherra. On Mersu, omakotitalo ja sopivat verkostot. Odotan innolla seuraavaa piispainkokousta; millaisen prinikan hän mahtaakaan saada.
Mataleena