Wednesday, January 20, 2010

Lamaannuksen hetkiä

Sunnuntai-illan uutisissa toimittaja Paula Vilen teki historiaa välittämällä todellisen tilanteen Haitin tuhoutuneelta saarelta. Ilmeet, ääni ja kuva eivät (luultavasti) jättäneet ketään kylmäksi. Haitissa on maanpäällinen helvetti juuri nyt.

Amerikan Yhdysvallat on lähettänyt kreolinkielisiä, aurinkokennosähköllä toimivia ääniraamattuja Haitiin.
http://www.theaustralian.com.au/news/breaking-news/earthquake-survivors-get-solar-powered-bibles/story-fn3dxity-1225821184929
.
Eiköhän siellä juuri nyt ole tarvetta ensisijaisesti muusta kuin raamatuista. Toivottavasti Haiti ei toimita kansainvälistä kaatopaikan virkaa, kun hyvinvointivaltiot lähettävät tavaraa jota eivät itse enää voi käyttää. Haitissa tosin aurinkovoimaa lienee riittävästi.

Tekopyhyys ja sovinnaisuus ovat päivänsanaa meilläkin. Olin luullut että helsinkiläiset olisivat fiksumpia kuin turkulaiset, mutta eivät he ole. Huomenna Miina Äkkijyrkkä häädetään lopullisesti kodistaan. Olenkohan kovastikin väärässä kun sanon että jonkin ajan kuluttua poliitikot hurskastelevat toimineensa Miinan parhaaksi; syömällä hänen karjaansa, ja häätäessään hänet kotoaan. Vaativat vielä kunnioitusta ja kiitollisuutta.

Totisesti elämme kovia ja tunteettomia aikoja. Mutta jospa aurinkovoima pelastaisi.

2 comments:

Anonymous said...

Ei Raamattu koskaan ole turha!! Henkinen apu on ihan yhtä tärkeä kuin konkreettinenkin.

Mataleena said...

Raamattu on tärkeä kyllä. Ja kyllä Miina Äkkijyrkkäkin körttivirsiä lauloi kun kyytöjään teuraaksi vietiin.

Haitilla on poikkeusolot.