Saturday, October 3, 2009

Kirjoja koko elämä

Turun kirjamessuilla oli jotenkin rauhallisempi tempo tänään. Kiertelin kojuja ja tapasin pastori tietokirjailija Hannes Tiiran, hänet joka on rehabilitoitu "Manuihin". Kuvassa vasemalla Hannes odottaa kahvia. Hyvää kannattaa odottaa, ja Hannes on kärsivällinen.

Sitten kuuntelin Jenni Haukion lavakarismaa. Sauli Niinistö oli myös katsomossa. Kaikki runoilijat kirjoittavat runoja, mutta monikaan ei ole naimisissa Niinistön kanssa. Tämä on Jenni Haukion siunaus ja risti.

Eräällä nurkkalavalla karjui toinen runoilija sukkahousut päässä runojaan. Aivan kuin olisin kuullut ennenkin.

Tilaisuuksien välillä kävin ostamassa Faros-kustantamon alennuskorista kulttuurihistoriallista arvokirjallisuutta. Löysin nyt Francois-René de Chateabriand.in kirjat Atala ja René.



Ikonikalenterinkin löysin eräästä toisesta paikasta. Tapasin joukon tuttuja ihmisiä. Kahvilassa söimme runoilijan kanssa puoliksi kalavoileivän. Maksoi enemmän kuin kokonainen kala Porin torilla.

Kuvassa yllä professori Risto Ahti ja runoilija Ville Sutinen keskustelemassa vakavia toisaalla ja oikeastaan toisena päivänäkin.


Turun messuilla on tuttavallinen tunnelma, ihmiset ovat jouhevia ja ystävällisiä, ikäänkuin ei Turussa edes oltaisikaan .-)

No comments: