Monday, August 18, 2008

Mustikkainen mättähällä

Mustikka on oikeasti sinikka. Se on työläs kerättävä, koska mustikan varvikkoon mahtuu kaikenlaista muutakin kasvillisuutta. Mustikka on pehmeä marja, enkä menisi riipimään keruukoneella mustikoita. Laiska kerääjä kerää mustikat yksitellen. Näin ei tarvitse puhdistaa roskia, sillä niitä ei ole.

Mustikkapiirakka ja mustikkamaito saavat kovimmankin yrmyn lauhaksi. Oikeassa mustikkapiirakassa on mustikoita enemmän kuin pohjaa. Itsekerätyt mustikat ovat jotenkin kunniallisempia kuin torilta ostetut. Ihmettelenkin että missä ovat 0,20 euroa tai 0,50 euroa maksavat tuotteet? Näyttää siltä että 1 euro on lähtöhinta monellekin tuotteelle, joka todellisuudessa maksaisi paljon vähemmän. Meiltä kuluttajilta on kadonnut todellisuudentaju euroon nähden.

Hienohelmojen ei pidä mennä mustikoiden lähelle. Mustikka värjää hetkessä hampaat, kädet ja suupielet kauniin sinisiksi. Mustikka on ajankohtainen juuri nyt. Satoa on vaihtelevasti.

"Eivät nuo ihan kunnottommii ou." Mummo totesi jälkikasvustaan marjasankkoja katsastaessaan. Jo esiäitimme muinoin keräsivät luonnonantimia enemmän kuin tarvitsivat.

1 comment:

Anonymous said...

Mitä miehet tekevät mustikkametsässä?

Hompsivat ympäriinsä, tallovat mustikan varvut, etsivät kaikkea muuta paitsi marjoja.

Sellaista miehet tekevät mustikkametsässä.