Friday, May 23, 2008

Omenapuiden kukkiessa

Omenapuiden kukissa on jotain hyvin herkkää ja kaunista. Alkukevään herkät värit kuulaassa säässä korostuvat. Sulkeutuivatko Jokikadun ovet nuorisolta ja taiteelta kokonaan. Nuoruus ja luovuus ja erityisesti kekseliäisyys kääntää murheelliset asiat voitoksi on ilmiömäinen. Jokikatu suljettiin, mutta nämä nuoret eivät ole nitistettävissä. Jos nuoriso on saastetta, niin onkohan maaperä kulttuurikeskuksessa saasteeton? Toinen kysymys onkin sitten: Miksi kaupunki ylipäätään pitää noin arvokasta kiinteistöä tyhjillään? Jos NCC saa tontin ja rakennukset itselleen, esisopimusta ei tiettävästi ole, niin kaupunki maksaa saastuneen maaperän puhdistuksen. Tosin sanoen, me maksamme sen. Tontilla on sijainnut tehdastoimintaa kauan: viinatehdas, polkupyörätehdas ja sittemmin autokorjaamo ainakin.


Joutsenet ilmestyivät Simon Saaren ympärille ruokailemaan. Jokikadun Kulttuurikeskuksen väkivaltaisesti autiotetulle pihalle iskee kevätauringon julmat säteet. Unohtunut palapeli uhmaa Turun Kaupungin tilatoimiston anarkiaa.



---

Kokoomus jyllää Turun kulttuurielämässä. Demarit eivät voi asialle mitään, enkä ole varma haluavatkokaan voida. Porin kirjastokuolemissa nähtiin aivan sama poliittinen malli. Onko Turulla oma tautinen mallinsa kirjastojen suhteen?
Illan alueuutisissa tapahtui ehkä tahaton vastakkain asettelu ja arvojen kontrasti kahden ryhmän välillä: Ensin kerrottiin Jokikadun nuorten poistamisesta kulttuurikeskuksesta poliisin avulla, kaupungin toimesta. Sen jälkeen kulttuurikaupunki hankkeen pääjohtaja tulee ruutuun kertomaan kuinka monta miljoonaa on jo luvassa heille. Kenenkähän puolella olivat sympatiat?


Turussa tarvittaisiin toinen lehti vaihtoehdoksi Turun Sanomille.

Pihalla sataa valkoista kukkaislunta. Tuulee hieman. Kirsikkapensas omenapuiden suojassa availee nuppujaan. Kesä tulee. Kesä.

(Kuvia on voimakkaasti pienennetty säästääksemme blogitilaa ja jotta ne latautuisivat hitaimmillakin yhteyksillä. Jos haluat niistä enemmän pikseleitä niin kirjoita kommenttiin toive.

Alkuperäiset ovat kooltaan noin 3 - 4 GB.)

No comments: