Tuesday, April 1, 2008

Kuoleman kieltäjät ja kiertäjät


Miksi ihmisen pitäisi elää mahdollisimman vanhaksi? Vanhuus ei ole kunnioitettavaa aikanamme. Miksi pitää syödä terveellisesti, hölkätä, sauvakävellä ja koko ajan hamuta rahaa, kunniaa ja valtaa? Vastaus on ikivanha, sillä kysymys on kuolemanpelosta, joka korostuu ajassamme. Pitää olla laiha, tehokas, nuori ja menestyvä. Olen huomannut etteivät vammaiset, köyhät ja sairaat ole suosittuja muutoin kuin huonoina esimerkkeinä.

Dieetit ovat aikamme hyväksytyin kidutusmenetelmä. Lisäksi meitä rahastetaan terveyden, ikuisen nuoruuden ja laihuuden idealla. Luulisi että ihmisen ikä lyhenee moisessa kierteessä pitenemisen sijaan. Kuoleman kieltäminen on suurin itsepetos mitä voi ajatella. Kuolemaa ei tarvitse pelätä, se tulee aikanaan. Olen jotenkin sitä mieltä että meidän elämämme täällä on varjoa vain siihen verrattuna mitä kuoleman jälkeinen elämä on.

Toinen paradoksi liittyy ihmisen seksuaalisuuteen, joka on ylikorostunut ajassamme. Miksi vanhat ihmiset eivät saisi vanheta arvokkaasti luonnollisella tavalla. Vanhojen ihmisten ei tarvitse olla seksuaalisesti aktiivisia ja nauttia viagraa henkensä kaupalla. Heidän ei tarvitse näyttää nuorilta ja menestyviltä. Tavoittelemme nuoruutta ja kiellämme vanhuuden. Kuitenkin vanhukset alkavat olla enemmistönä väestöstämme. Vanha, sairas ja avuton ihminen ei oikein istu tähän maailmankuvaan.

Yksinkertaisen elämän idea on varteenotettava vaihtoehto ja olenkohan ihan väärässä kun ajattelen sen olevan useinpien elämäntapa nykyään. Jo ihan olosuhteiden pakostakin!

No comments: