Saturday, May 8, 2021

Torin lievekkeeltä ostin raparperipensaan

Aamulla aikaisin kun aurinko oli jo noussut ja kaikki oli jotenkin läpinäkyvää ja lämmintä kävelin jokipolkua torityömaan lievekkeelle katsomaan kuka oli mahtunut myyjäksi mahtua. Ostin raparperipensaan ja myöhemmin istutin sen isoon saviruukkuun, siksi että ei koskaan tiedä mitä tapahtuu ja ruukun voi näppärästi napate kainaloonsa jos muutan, raparperit olivat ennen muinoin puutalojen vakio kasveja. Portsassa aikoinaan yksi hienohelma kantoi talikolla raparperit roskikseen koska ne olivat hänen mielestään tunkiokasveja. Täällä Lonttisissa taas yksi suivaantunut mummo myrkytti kaikki pihan kasvit ja se oli kosto isännöitsijälle koska tämä ei maksanut hänen ostamiaan kukantaimia, siispä vieläkin istutan kaikki ruukkuihin. Kuvan portaat ovat ortodoksisen kirkon invaliuskan puolelta.
Silmäilin ortodoksisen kirkon olemusta ja on kyllä rapistunut viimenäkemästä. Kirkon sisätilan restaurointi ja kunnostus on restaurointi osuuskunta Rotundan kartoituksessa. Rotunda on Helsinkiläinen osuuskunta.Kuvan ikonostaasian nurkalta kertoo murtuman levenneen ja ulottuvan kulmaan asti. Juuri tällä sivulla on pahimmat vauriot näkyvillä sisällä.
Loput kuvat ovat seurakuntasalia vastapäätä olevalta seinältä. Murtuma lähtee alhaalta ja etenee kupoliin saakka. Kuvia voi klikata isommaksi kuvan päältä.
Kirkon istutukset kukkivat kauniisti ja ympäristö on siisti.

No comments: