Monday, May 31, 2021

Kun vastuu jaetaan, se katoaa

Pohjola hotelli palaa Petroskoissa. Pohjola hotelli on merkityksellinen koko kaupungille. Se on merkityksellinen myös Petroskoissa käyneille suomalaisille. Enkä nyt kirjoita jatkosodan vierailusta väliaikaisena valloittajina. Toivon että Pohjola hotelli ei kokonaan tuhoudu.
Kuvan nimi on Risti ja lokki. Otettu joen toiselta puolen Koroisten niemeltä eilen. Alla oleva kuva on ortodoksisesta kirkosta iltapäivällä. Murtuma on isontunut lisää.
Aikaisin aamulla kävelin rantapolkua kauppaan, tuuli oli viileää. Vanha rouva kertoi sorsan uineen ohi poikueensa kanssa. Toivon etteivät lokit napsi suihinsa untuvikkoja. Eilen olin kohdannut seurakuntalaisen, joka sanoi kaipaavansa Pavel Verikovin järjestystä kirkkoon. Oli kuulemma hulabaloota liturgiassa. Kun vastuu jaetaan, se katoaa. Joskus tuntuu että siellä on muutakin kateissa kuin vastuu. Olisiko joidenkin siirtyä eläkkeelle ja pois luottamustoimista. Miksi siellä oli Analogilla Jeesuksen kuolemaan laskeutumisen ikoni? Johtuiko se runsaasta venäläisten paikalla oloon. En ymmärrä. Kahta pääsiäistä ei kyllä voi viettää.

No comments: