Wednesday, July 1, 2020

Kuvia purku Turku ja Aurajoen itäinen ranta uhattuna

Aurajoen itäinen ranta tuomiokirkon ympäristö ja piispantalon ruusutarhat olisi ollut, ja voi olla nytkin suunnotelmissa kaavoittaa ravintoloiden ja kerrostalojen rakentamiseksi. Tällaista oli kaksi vuotta sitten mediassa suunnitteila. Puskat piti hävittää ja koko ranta piti ottaa kaupalliseen käyttöön. Piispalta kysyttiin että mitä mieltä hän olisi jos ruusutarha rannanpuoleinen osa otettaisiin "maisemoinnin" kohteeksi. Piispa vastasi että : Aina voi asioista keskustella." No onko keskusteltu.

Jos tarkastellaan joen rannan maaperää niin sanon vaan että "On täällä ennenkin taloja jokeen vierinyt." Armfeltin talo on kaiketikin suojeltu, sen osoite on Tehtaankatu 1. ja siellä on nykyään kaupungin keskiluokkaisia tyntekijöitä asukkaina. Joskus 1960-ja 1970- luvulla siellä oli opiskelijoiden kommuuni. Niin ne asiat muuttuvat.

Turussa tapahtuu asioita jotka laittavat miettimään miten pitkälle täällä grynderit ja poliitikot voivat mennä kähminnöissään. Funikulaari, teatteriremontti, Logomonsilta ja monet muut kusetukset, suurinpana toriparkki. Miksiköhän kaupungista häviävät maksuttomat parkkipaikat kovaa kyytiä.

Kuvia Ketarantien purusta:Kuva2


Kuva 3

No comments: