Monday, July 6, 2020

Kasvimaiden vihaajat liikkeelläOhdake kukkii komeasti jokirannassa.
Luin Ylen sivustolta että Vähäjoessa on edelleenkin suolistobakteereja yli sallitun määrän. Juuri Vähäjoen ja Aurajoen kohtaamispaikan viereiselle pellolle tulee uusi uljas siirtolapuutarha ja jos veden laatu on huonoa, ei sitä pidä käyttää kasvien kasteluun, etenkään syötävien kasvien. Miten käy Kupittaan siirtolapuutarhan? Se on Turun vanhin siirtolapuutasha ja kaupunki ei uusinut vuokrasopimusta. Kirjoitin nimeni adressiin siirtolapuutarhan säilyttämiseksi. Miten minulla on kutina että nämä kaksi suunnitelmaa, Kupittaan loppu ja Koroisten alku liittyvät toisiinsa. Ehkä ristin vieressä on muhevanpi olla.

Portsan puutaloalueella on liikkeellä kasvinkatkojatihulainen tai tihulaisia. Annanpuiston viljelylaatikoista oli nosteltu kasveja maahan juurineen ja joidenkin talojen pihojen yrtti-istutuksia oli tuhottu. Tätä on esiintynyt kaupungissamme ennenkin. Ehkä pitäisi asentaa kamaroita vai onko se sallittua?

Oma pikkupuutarhani Lonttisissa on saanut olla rauhassa, ainoastaan muutama katsoja on uskaltautunut katsomaan. Luulen että maahanmuuttajissa herättää nostalgiaa appelsiinipuu. Se on kertaalleen karsittu matalemmaksi.

Minulla ei ole syötäviä kasveja tänä kesänä. Mikäli kasvien ja puutarhojen vihaajat ilmestyvät kukkamaahani, niin siirrän kasvit toisen talon tontille. Niin yksinkertaista se on kun istutukset ovat ruukuissa.

No comments: