Friday, December 6, 2019

Tihkusateinen ilta


Itsenäisyyspäivän ilta pimenee. Tihuuttaa vettä. Torille näkyy nyt tuomiokirkko ja tähtitorni. Putiikit lopettavat ja valittavat etteivät asiakkaat pääse heille suljettujen kulkureittien vuoksi. Joulumyynti kärsii. Tuomiokirkkotorilla Operaatio Ruokakassi teki laupeudentyötä. Suomen poliittinen ilmasto ei ole aikoihin huolehtinut köyhistä ja syrjäytetyistä, päin vastoin he ovat pitäneet huolen ettei "roskasakki" voimistu ja ala ryttyilemään. Tiedän että "roskasakki" kestää paljon ja kun pinna tulee täyteen se toimii. En tiedä onko persujen gallup tulokset suhteessa köyhien ja syrjäytettyjen lukumäärään. En usko että on.


Löysin uuden murtuman kirkon alaseinästä, pihan puolelta. Saman seinän yläosassa onkin jo vanhat murtumat. Tänään on Pyhän Nikolaoksen päivä. Hän on erityisesti lasten, merimiesten ja opiskelijoiden suojelija.

Katsoin Andrei Tarkovskin elokuvan. Linnan rättinäyttely jäi toistuvasti katsomatta. Kirjailija Helvi Hämäläinen kieltäytyi aikoinaan kutsusta koska se oli hänen mielestään epätasa-arvoista. Olen jokseenkin samaa mieltä ja linnan juhlat voisi hieman uudistua. Tuollaisesta eliittirättinäyttelystä tulee vain tyhjä olo.



No comments: