Sunday, November 6, 2016

Aurinko paistaa lämmöttä tasapuolisesti kaikille

Onko kirjailijoilla oma suojeluspyhimys? Katolisten kirjailijoiden suojelupyhimys on Avillan Pyhä Teresa. Luterilaisilla ei liene olemassakaan suojeluspyhimyksiä. Aloin miettiä tätä luettuani muutamia ajankohtaisia netti kommentteja kirjallisesta maailmastamme Suomessa.

Alfred Kordelin säätiön apurahalautakunta kokoontuu tänään, ainoalaatuisen asian vuoksi, päättämään perutaanko eräälle kirjailijalle myönnetty apuraha (6000 euroa). Olisi pitänyt miettiä tarkemmin miksi hänelle ylipäätään apuraha myönnettiin. Kysymys on ennakkotapauksesta ja siten olisi syytä olla tarkkana. Kirjoitan nyt menettelystä, en kirjailijasta, jonka tuotantoa en tunne. (Paitsi loukkaavia kirjoituksia feministeistä ja ihannoivia puheita äärioikeistolaisesta politiikasta.)

Kysymys kuuluu: millä kaikilla perusteilla voidaan tulevaisuudessa evätä apuraha.

Turussa on -4,6 astetta. Aurinko paistaa lämmöttä tasapuolisesti kaikille.

Kohmeinen rotta juoksi auton alle, luulen sen menevän ansalaatikkoon syömään namipaloja. En ajattele sen pitemmälle. Lunta ei ole.

Myöhemmin illalla ilmestyi A. Kordelin säätiön sivulle tietodus ettei apurahaa ole peruttu. Kysymys oli Timo Hännikäisestä.

No comments: