Tuesday, July 9, 2013

Valkeat yöt tummuvat huomaamatta


Orava juoksentelee nurmikolla. Se kerää siemeniä ja lehtivihreää. Onneksi naapurin nuhrun valkoinen kissanrontti ei ole eksynyt paikalle. Koska talo on hiljainen, eläimistö on enentynyt pihapiirissä. Naapurin aidantakainen "poikien piiri" ei tänä kesänä ole juhlinut aamuun asti. Lienevät tulleet vanhoiksi.

Aita maalataan punamultamaalilla ihan pian. Askaretta riittää sillä kesämme on lyhyt. Valkoiset yöt tummuvat huomaamatta harmaanmustaksi horteiseksi jääksi.

Meillä ei ole karhuja pihapiirissä. Äitini kertoi katselleensa kerran ikkunasta miten karhu popsi viinimarjoja pihalla. Itse katselin, nyt jo vanhaa videota, karhun elosta. Karhun kiimasta ja muusta karhuun kuuluvasta.

Käärmeet katoavat ruoan eli jyrsijöiden loputtua. Tänään on juhlapäivä sillä kyyn purema mies saapuu kotiin kolmen viikon sairaalassa olon jälkeen. Jalka on palautunut entiselleen. Hoituri lohdutti että teillä kävi tuuri koska myrkky ei vahingoittanut munuaisia. Jos saat hyttysenpuremasta pokkuloita, niin käärmeenpuremasta tulee vaarallinen.

Kesä jatkuu vielä.

No comments: