Monday, April 18, 2011

Kulttuuripääkaupunkia eivät alakulttuurit ja talonvaltaajat kiinnosta



Olin katsomassa täpötäydessä katsomossa Jouko Aaltosen elokvaa Taistelu Turusta. Elokuva on saavuttanut valtavan suosion ja se lähtee kiertämään Suomen elokuvateattereita. Turussa on ensi viikolla näytöksiä vielä Kinopalatsissa. Kiitos Kulttuuri2011 säätiölle tästä kulttuuripläjäyksestä. Turku on kaunis kaupunki, mutta se voisi olla vieläkin kauniinpi.


Autonominen kulttuurikeskus on sitkeiden sissien liike. Yhtä sitkeästi kaupungin virastot ja oikeuslaitos vastustavat nuorten pyrkimyksiä. On niin sanottu nolladoleranssi suhtautuminen. Tyhjistä, vallattavista rakennuksesta ei ole Turussa pulaa. Niitä jyrätään alas tai ne palavat mystisesti yöllä. Asuntoja pidetään tyhjillään tarkoituksella, jotta ne menisivät huonoon kuntoon ja sitten puretaan.

Jotain on pielessä silloin kun talonvaltaajia tuomitaan käräjillä ja hukataan yhteiskunnan rahaa moiseen puuhasteluun, kun asiat voisi hoitaa järkevästi ja yleishyödyllisesti.

Me vaadimme, että kaupunki ottaa itseään niskasta kiinni ja sallii asukkailleen mahdollisuuden kokea ja tehdä omaehtoista kulttuuria! tehkää kanssamme yhteistyötä tai jättäkää valtaukset rauhaan!

(http://vapaakulttuuri.blogspot.com)




Nuoret talonvaltaajat musisoivat ja pitelivät kylttejään kovassa, hiekkapölytuulessa.
Täytyy nostaa hattua näille nuorille idealisteille. Idealismia ei tässä kaupungissa ole liikaa.

No comments: