Sunday, December 29, 2019

Lupaukset hajoavat kuin tuhka tuuleen



Joulu meni, ja sai mennäkin. Lastuenkeli hoitaa tähden virkaa, alun perinkin enkeli oli kuusenlatvassa ennen tähteä. Tämä enkeli on ostettu aikoinaan Joensuun ortodoksisesta kaupasta, siellä yksi vanha mies veisti yhdestä lastusta enkeleitä. Se on kaunis.

Alla olevassa kuvassa näkyy Ruotsalainen teatteri torikuopan takaa.



Sortumia

Tässä muistutus Turun ortodoksisen kirkon tilasta joka pahenee. Murtumat pohjoispuolen ulkoseinissä suurenee entisestään. Kohoaa ikkunanurkan yli. Tämä osa kirkkoa on kalliolla, kun savipatjalla oleva toinen puoli vajoaa niin kirkko kallistuu.

Näitä kuvia pitää klikata isommaksi.


Turussa sataa vettä parhaillaan. Pelkään pahoin ettei rakennuslupaa korjaukseen käsitellä kiireellisenä, jos ollenkaan. Kirkon perustus piti hoitaa jo aikoja sitten mutta mitään ei ole tapahtunut. Gryndereiden lupaukset ovat kuin hevonpaska laineilla: Ne hajoavat kuin tuhka tuuleen. Portaat ovatkin jo hajonneet. Muistan ajan kun nykyinen kirkkoherra tuli päälliköksi seurakuntaan ja piispantarkastuksessa kehuivat papit miten kaikki oli muuttunut läpinäkyväksi ja avoimeksi. Ja minne se läpinäkyvyys haihtui melko pian? Se oli kupla ja illuusio. Tuona kautena ei mikään ole ollut avointa ja läpinäkyvää. Neuvoatossa ja valtuustossa huseeraa persu. Miten pakolaiskirkkoherra sopii tähän kuvioon. Vai oliko hän vain elintasopakolainen, en tiedä. Kaikki on kummallista ja outoa. Kiinteistölautakunnassa vihataan museovirastoa. oudossa kuplassa elävät kirkonmiehet ja seurakunnan eliitti.

No comments: