Friday, April 26, 2019

Pyhyyden hipaisuTämä pienoisromaani on balsamia sieluille. Adele` putosi jyrkänteeltä, säilyi hengissä ja myöhemmin julistettiin pyhimykseksi. Tämä tapahtui 900 vuotta sitten eteläisessä Ranskassa.

Tässä kirjassa on kaunista kieltä ja jotankin pyhyys läsnä.

Tämä talvi ja kevät ovat olleet raskaita Turussa. Turku on tuhonnut kaupunkikauneutta massiivisesti niinä vuosina, joita on monia, joina olen joutunut asumaan täällä. Voiko ihminen ilman syytä joutua paikkaan jossa ei tunne mitään omakseen. Eniten minua ihmetyttää lähes täydellinen empatian puute turkulaisten välillä ja se korostuu kun muualta tullut ihminen saapuu tänne. Nurkkakuntaisuus ja vihamielisyys ovat turkulainen tavaramerkki.

Tällä kaupungilla olisi ollut kaikki mahdollisuudet tulla kansainväliseksi ja avoimeksi kaupungiksi, mutta ei tullut.

Pelkään tämän kaupunkirakentamisen tekevän tuhoja kaupunkikuvalle, täällä puuttuu kauneuden tajuaminen sillä joka asiassa materia jyrää hengen alleen. Elämme hengellisyyden kuolemassa. Ahneus ajaa kaiken edelle.

Toriparkkityömaalla on hiljaista edelleen. Vanumamman talon edessä oli lätäkkö eilenkin. Jossakin vuotaa putki tai ihmeellinen lähde on pulpahtanut keskelle Eerikinkatua.No comments: