Friday, August 17, 2018

Turun ilmasto II

Tulevana sunnuntaina on viimeinen kerta katsella torin kaivausten 1700-luvun katuja. Maanantaina se kaikki on iäksi mennyttä. Vanhan katunäkymän säilyttämistä ei kuulemma sallita.

Toriparkkityömää alkaa. Kaupunginjohtaja Minna Arven mukaan rahoitus on kunnossa. Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina asiaa kokouksessaan. Arvattavasti kaikki muut, paitsi vasemmistoliitto ja persut, hyväksyvät Toriparkin. Ehkä vihreät ovat saaneet torille viherkattolupauksen jonnekin. Suomen Pankin talo Herrainkulmassa saanee viereensä modernin porraskerrostalon, joka kuvasta päätellen luo kovan kontrastin Suomen Pankin taloon nähden. Vihreät saivat kuulemma viherkaton tuon kummajaisen päälle.Huomenna, lauantaina en mene keskustaan, vaikka asunkin keskustan liepeillä. En halua nähdä natseja ja muita kiihkeitä mielenosoittajia koohkaamassa. Radiosta kuulin että turvatoimet ovat kovat ja ensiapu on kriisikunnossa. Jokeakin vartioidaan, jos vaikka jokunen putoaisi sinne.

En osallistunut Taiteiden yöhön. Olin ollut raskaassa ruumiillisessa työssä päivällä ja illalla nukuin. Margareetta Keskitalo sanoi muinoin että "Nykyajan ihmiset eivät tiedä mitä työnuupumus tarkoittaa."

Nykyään uuvutaan henkisesti työstä, ei niinkään ruumiillisesti. Minun uupumukseni oli tilapäistä.No comments: