Friday, June 5, 2015

Jokirannan taidetta III

Tänään paistaa aurinko huomaan. Kohta on juhannus ja toivon ettei se ole yhtä kylmä kuin viime vuonna. Mökkiä piti lämmittää puoli päivää että tarkeni olla. Kielot alkoivat aueta tuoksuten vahvasti vanhan saunan raunioilla. Turussa tuulee ja viihtyminen on pohjalukemissa. Miksi asunnot metropolissa maksavat niin paljon? Miksi kaikki on niin kaukana täältä.

Pirtanauhaa piti jokaisen osata tehdä ennen vanhaan. Käsityötä hyvin tekevät naiset olivat eliittiä. Kankaita ostivat varakkaat henkilöt, kansannaiset kutoivat kankaansa itse. Luonnosta saatavilla väriaineilla värjättiin erilaisia sävyjä. Tässä on pirtanauhaa puun yllä.



Pilapiirtäjä Kari Suomalainen on edustettuna tässä hauskassa ja kantaaottavassa työssä. On tässä muitakin merkityksiä tarjolla.
Yllä lisää pirtanauhaa lehmuksen yllä.

Monsteri katselee kulkijoita. Ehkä hän vaanii ja kyylää. satakuntalaiset väittävät olevansa maailman parhaita kyylääjiä. Kaikesta mistä saadaan otetaan kunnia. En muista kuka tuon hauskan monsterin oli tehnyt, informaatiolappu oli liian korkealla jotta näkisin. Haa, Satakunnassa aloitettiin kirjastojen alasajo ja lopettaminen. Porin malli on käytössä kiihtyvällä vauhdilla. Viisaus ei tule vanhoista kirjoista sanoi silloinen kaupunginjohtaja.
Pelkistetty on aina paikallaan. Luen kirkollisia ilmoituksia. Ambroosius tulee Turkuun 28.6.Tätä ei kerrota viralliseslla palstalla. Seurakunnan fb. kertoo sen omalla sivustollaan. Tämä ei ole poliittista sillä kyläily on vanha seurustelumuoto kirkkokunnassamme. Niin on myös kyräily läntisessä suomessamme. Olkaamme vakaat.

No comments: