Thursday, August 25, 2011

Rauhansovittelija Turkuun Autonomisen Kulttuurikeskuksen ja kaupunginjohdon välille


Taideslummi loppui turkulaiseen tapaan. Pitäisiköhän jonkun arvovaltaisen politiikon, joka ei enää ole mukana politiikassa, ruveta sovittelijaksi Autonomisen kulttuurikeskuksen johtoryhmän ja Turun kaupungin johdon välille. Kysymys on poliittinen ja nojaa konservatiiviseen ratkaisumalliin josta on esimerkkejä riittävästi. Haluaako kaupunki ajaa nämä nuoret epätoivoisiin tekoihin? Yksi kaupunkimme johtajista suostuu kuulemma puhumaan vain oikeudessa Taideslummilaisten kanssa.

Olen ihmetellyt Turun Sanomien tapaa kirjoittaa Taideslummista viimeaikoina. Ylenkatseelliseksi sanoisin. Aivan kuin kyse olisi jostain alemmasta ja pelottavasta asiasta. Kuten kaupunkimme johtava liikemies on sanonut: Nämä vaihtoehtoihmiset eivät ymmärrä rahasta mitään. Ymmärtävät hyvinkin, ahneus koskettaa kaikkia jollakin tavalla. Tuntuu että arvot kovenevat koko ajan

Kaikki täti-ihmiset eivät ole puistohemuleita.

(Tuskin taideslummissa nyt kyykkivät avoimen yliopiston kotirouvaopiskelijat takapiruina.
Ja kyseinen täti on kyllä tehnyt gradunkin, sellaisia ei avoimessa yliopistoissa tehdä. Kotirouvana tämä täti ei ole ehtinyt olemaan. Ja se kulmikkuus on suhteellinen käsite, vaikka rikollisia määriteltiinkin muinoin tuolla kriteerillä.)

No comments: