Monday, March 22, 2010

Turun Vainotut Kirjastot


Turun hallinto-oikeus on hylännyt Pro-kirjasto liikkeen Martin ja Mikaelin kirjastojen lakkautuksesta tehdyn valituksen. Nyt voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Varissuon kirjastoa moukaroidaan uuteen uskoon. Aikoinaan arkkitehti Pulkkisen suunnittelema kirjasto suljetaan toukokuussa ja kirjaston alakertaa aletaan remontoida. Kirjaston alakerta annetaan vuokralle maksavalle asiakkaalle. Kirjaston alakerrassa oleva aineisto tuhotaan tiettävästi. Samaten vähennetään yksi työntekijä.

Epäilen vahvasti näistä kirjastojen operoinneista ja lopetuksista koituvia säästöjä. Pahinta on että eri taiteenalat ja kulttuuriprojektit asetetaan kilpailutilanteeseen.

Mitä mahtaa kulttuurille kuulua kaupungissamme kulttuuri pääkaupunkiuden jälkeen. En uskalla edes ajatella. Kirjasto on kaljakuppilaa parempi vaihtoehto!

1 comment:

quijote said...

Voiko julkista rakennusta remontoida toiseen tarkoitukseen sopivaksi ihan noin vain?

On totta että esim. performanssi-taide ei tarvitse rakennusta, se voi hyvin taivaallakin. Kirjasto on kirjasto ja kirjat ovat kirjoja. Kun performanssi haipuu tuuliin, kirjat pysyvät. Pysyvätkö kirjastot? Kokoomus jyllää; heillä on kova eriarvoistamisen eetos meneillään.

Toivoisin että tämä kuuluisa lause:"sivistys ei tule vanhoista kirjoista"(Porin kirjasto kähinät. M. Sinisalmi), ei tulisi yleiseksi laeksi.Mataleena