Wednesday, December 23, 2009

Kirkon tekopyhyyttä ei saa kritisoida


Evankelis-luterilainen Kirkko ei ole myöntänyt ollenkaan Kirkon tiedonjakamis-palkintoa tänä vuonna. Kirkkohallitus on katsonut, että suositeltu henkilö, sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta, ei täytä asetettuja kriteerejä. Oikealla on lainattuja Rannan rauhantipuja kuvana. Kyseinen sarjakuvapiirtäjä on yrittänyt riisua tekopyhyyden verhoa kirkon kasvoilta. Kirkkohallituksen jäseniltä puuttui henkilökohtainen tietämys Ville Rannan sarjakuvista. Miten he eivät ole lukeneet Ville Rannan sarjakuvia? Ei voi kieltää, ei myöntää, jos ei ole tutustunut kohteeseen.

Kävelin Nummenpakalle ja kaupungin kautta takaisin Raunistulaan. Matkalla näin kuvattavia asioita. Sää on lauhtunut ja ilma tuntui samettisen pehmeältä. Illan hämärtyessä syttyivät valot. Ja myöhemmin tullessamme joulusaunasta, oli pakkanen kiristynyt ja tien pinnat olivat tulleet liukkaiksi.

Joulukuusi saa olla koristelijansa näköinen, aivan vapaasti mauttomuuden huipentuma, mutta niin kaunis. On hyvä että on edes yksi asia johon ei ole kajottu, ja jolle ei ole laitettu yhdenmukaisuuden vaatimusta.

Onko kodittomilla sijaa majatalossa tänäkään jouluna. Ruoka-apu toimii kyllä kirkkojen toimesta.

Rublevin Jouluikoni on ajaton ja aina muuttumaton.

No comments: