Thursday, December 24, 2009

KRISTUS SYNTYY - KIITTÄKÄÄ!

Tummenevassa illassa, kirkon takapihalla, linnut hyppivät muruja nokkien. Hyötyliikuntaa ja akropatiaa samalla kertaa. Jostakin kuului enkelilaulua. Maankorvessa kulkevi lapsosen tie ja miksi ei kulkisi, sillä maallinen matkamme ei ole mikään pinnallinen elämysmatka valmiiseen puuhamaahan. Taivasmatkailuun ei ole meno-paluu lippuja. Haudoilla syttyvät kynttilät ja nyt on hyvä sää. Viime Jouluna satoi vettä ja myrskysi, kynttilät kastuivat ja sammivat. Märkä sydän ei pala.
Linnut, linnut ja leuto pakkassää. Varpu heilahtaa sinisessä illassa. Itäisillä mailla syntyy taas joulun ihme. Onko Kristus kenties kuokkavieras omissa juhlissaan?

KRISTUS SYNTYY - KIITTÄKÄÄ!

2 comments:

Liisa said...

Oikein hyvää ja riemukasta Kristuksen syntymäjuhlaa Mataleenalle-Inkerille!
"Tänä päivänä Neitsyt Yliolennollisen synnyttää ja maa tarjoaa luolan Lähestymättömälle. Paimenet enkelten kanssa ylistystä veisaavat, tietäjät tähden mukana vaeltavat. Sillä meidän tähtemme on syntynyt lapsukainen, Iankaikkinen Jumala."

Liisa

Mataleena said...

Kristus syntyy, kiittäkää!

"..senverran pyörii niin globaalit talopeketit kuin lokaali Pöljän mylly: armoa on yhtä vähän kuin ilmaisia lounaita. Kun sanotaan Hou, hou, ajatelkaa: lahjat ovat lahjuksia, vain lahjattomat eivät anna vastalahjaa..." ( Jouni Tossavaisen joulukirjeestä lainaus)

Oikein hyvää uutta vuotta 2010 Liisalle.