Wednesday, June 24, 2009

Puutalo modernin kerrostalon hengessä

Ihmettelen mielessäni ihmisiä jotka kuvittelevat ostavansa puutaloasunnon modernin kerrostalon hengessä. Eikö olis parenpi ostaa moderni kerrostaloasunto ja jättää puutalot puutaloiksi? Asunnon ei tietenkään tarvitse olla museo. Puutaloasunto voi olla entisöity, mutta ei sen tarvitse olla alkeellinen. Kun ruvetaan kunnostamaan puutalon sisustusta, puhumattakaan perustuksista, pitäisi se tehdä varoen ja harkiten. Tervettä järkeä tarvitaan erityisesti. Sitäpaitsi on myös hyvä tarkistaa mitä, tai mistä maksaa. Tyhmä ei ole se joka pyytää liikaa, vaan se joka maksaa liikaa.

Asunnon pitäisi olla sellainen joka sopii asujalleen, juuri hänen tarpeisiinsa.
Ei ole oikein järkevää ostaa kaunista asuntoa nikkarijugend-talosta jossa on modernit kierreportaat, jos itse on hieman kysäkkä portaissa. Jos löytäisi yhdessä tasossa olevan kohtalaisen puutaloasunnon, olisi se mukavaa.

Erilaisten välittäjien mielestä ostajia on, ainakin nuorissa, kahta lajia. Niitä jotka etsivät trendikästä asuntoa tai sitten niitä joille ei kelpaa mikään toisen laittama. He repivät kaiken paljaaksi ja tekevät mieleisensä, sen enmpää ajattelematta seurauksia. Tietysti on sitten niitä jotka tietävät hyvän asumisen ja rakennusta kunnioittavan tavan soveltaa remonttinsa, mikäli sitä edes tarvitaan.

1 comment:

Anonymous said...

Nuo portaat ovat tuossa tilassa järkevät, kauniit ja taloudelliset. Säästävät pinta-alaa olohuoneessa.
Sitäpaitsi ullakkohuoneistosta pääsee mukavasti rappukäytävään avaamalla oven.