Friday, August 28, 2020

Kaavoitusta ohjailevat tietyt suvut ja perheet Turussa


Vaalit lähestyvät ja on erittäin terveellistä lukea kirja Kuka kuntaa kaavoittaa. Kaavoitus on kaupungissamme pahasti korruptoitunutta ja hyvin härskiä. Luin sattumoisin Portsan historiaa, ja on sanottava että työläiskaupunginosan väelle täytyy nostaa hattua yksimielisyydestä ja taistelutahdosta asuinalueensa puolesta. (Siinä on ollut kysymys aivan muusta kuin lasten voikukanpotkinnan filosofian arvovalinnasta) Silti portsalaisten ei pidä nukkua ruususen unta.

Kaavoitusta johtavat taustalla samat suvut ja perheet ennenkin. En puhu mafiasta, se olisi liian rajua. Meillä ei ainakaan toistaiseksi ole tapettu ketään kaavoituksen tiimoilta. Barbaareja ei tarvitse etsiä Venäjältä, näitä kulttuurin ja miljööntuhoajia on täällä omasta takaa.

Sininen talo, joka purettiin, on noussut ikoniksi rakennuspurkujen listalla. Kuvassa karmilaudan palanen. Sinisen talon historiasta on tietoa kyllä, jos viitsii ja haluaa etsiä. Tässä kaupungissa pitäisi olla vahva miljöökulttuurinen yhdistys, jolla olisi laintuntemusta ja tietoa kulttuurihistoriasta. Meidän Turku lopetti koska se oli perustettu Toriparkin vastustamiseksi. Nyt olisi tilaus taas perustaa uusi yhdistys. Panen toivoni nuorisoon, nuoriin aikuisiin ja sellaisiin henkilöihin joilla mieli ja sydän ovat tallella.
Katutaidetta itäisellä rannalla. Samat nuoret jotka aikaisemmin olivat nurmikolla nykyisellä baarialueella, ovat nyt Sibeliusmuseon takana törmällä. He musisoivat ja taiteilevat ja keskustelevat ystävällisen älykkäästi kaikkien kanssa.

No comments: