Tuesday, May 23, 2017

Kun kuulen sanan kaavamuutos, poistan varmistimenTurun kaupungin hallitus on hyväksynyt Portsan kaavamuutoksen koskien myös Puutarhakadu 41, vuonna 2011 palaneen talon purkutuomion. Vihreät ja vasemmisto vastustivat. Alueella oleva puisto kuulemma säästetään. Palanut puutalo piti entisöidä puutaloksi, mutta kokoomus, demarit, persut ja ruotsalaiset yrittävät viimeiseen asti tihuloida. Ensi viikolla on vanhan valtuuston viimeinen kokous. Silloin on listalla Mäntymäen kaavamuutos ja 1950-luvun kerrostalojen purku ja korvaaminen uustuotannolla, joka mielestäni on idioottisinta aikoihin.

Puutarhakatu 41 oli Turun vuokratalon talo. Talon tulipalosta asti on ollut merkillistä pitkitystä ja viivyttelyä. Avoimen katon päälle ei asetettu väliaikaista suoja, vaan vettä ja lunta satoi sisälle. Näin on ennenkin menetelty. Aika ja Suomen ilmasto hoitavat tuhoamiset omalta osaltaan.

Kun kuulen sanan kaavamuutos, poistan varmistimen Hieman muuntelin erään tunnetun henkilön lausetta. Hän tarkoitti kulttuuria, mutta kulttuuria se kaavamuutoskin on, joskus jopa tuhoavaa.

Oman asuinalueeni Lonttisen takaisella purettujen viljasiilojen, Barkerin ja Raunistulen akselin yhteydessä 2009 tehty kaavamuutos on vaarassa että siellä rehdään ns. postimerkki kaavaa. Termi on pahimpia turuntaudin ilmentymiä. Alue on suurelta osin jo rakennettu, joten miksi sitä pitäisi vielä peukaloida.


Lonttisissa kukkii.

No comments: