Sunday, October 30, 2016

Torilla tuuleeTorilla oli tuulista. Romani kerjäläisiä oli liikkeellä ja he olivat aggressiivisia. Jäin seuraamaan kameran kanssa kahta, lähes lasta, jotka ahdistelivat vanhaa miestä. Pelästyivät kameraa ja siirtyivät uuden kohteen luo. Ehkä heillä oli tehoiskupäivä. Yleensä kerjääjät ovat paikallaan istuvia ja hiljaisia naisia. Ehkä nämä olivat eri porukkaa kuin nämä istujat.

Ajattelin toriparkkia ja miltä tori näyttäisi kun savipatja alkaa liikkua. Turussa on pohjavesi ollut kauan alhaalla ja sen seurauksena vanhat puupaalutetut rakennukset ovat vaarassa, koska puupaalut ovat murentuneet kuivuessaan. Turun keskustassa on yli sata rakennusta vaarassa, ja toriparkin kaivausten myötä vaara moninkertaistuu. Savipatja lähtee liikkeelle, on jo lähtenyt joissakin paikoissa kun naapuritalo oli paalutettu ja maata kaivettu.

Mitenkä tuon kirkonkaan lopulta käy. Moniko todella rukoilee kirkkonsa puolesta?
Turun Orttodoksisessa seurakunnassa on tärkeää laulaa maineikkaassa kuorossa, joka on hyvä kuoro. Tai kuulua tiistaiseuraan, noihin herran valittuihin. Nyt kun Ameriikassa on vaalit, muistuu mieleen viimeisimmät seurakuntavaalit; ne olivat hyvin amerikkalaiset.

Piispamme on hyvinkin viisas mies, nyt hän on kadottanut sydämensä ja istuu linnassaan. Vilu vierellä vikisee, kylmä kyyti kyselee. Tämä liittyy Turun seurakuntaan uskokaa pois. En pidä äärioikeistolaisesta politiikasta

Sitten on näkymättömät, he eivät yritä olla mitään erityistä.

No comments: