Thursday, November 21, 2019

Kun pohjavesi laskee rakennusten perustet murenevat



Kun pohjavesi laskee toriparkkityömaan johdosta ja savi alkaa kuivua, niin talojen ja rakennusten perustukset alkavat hapertua. Mikäli rakennukset ovat puupaalutettuja, niin paalut lahoavat ja perustukset järkkyvät. Tätä tosiasiaa toriparkkityömaalla eivät herrat tunnusta tietenkään.

Ruotsalainen teatteri halkeilee pahasti ja johto on huolissaan tulevasta. Halkeamat verstaassa ovat tulleet kahden viikon aikana.

Ortodoksinen kirkko lilluu savipatjalla, toinen nurkka kalliolla ja jos savi alkaa kuivua, kirkko kallistuu ja se on pahenpi kuin tasainen pudotus. Huomasin ikonastaasin puoleisessa kivijalassa isohkon raon, savi elää koko ajan. Tulevana maanantaina alkavat työmaasillan paalutukset vaikuttavat taatusti lisää liikettä savessa.

Nyt kulkutiet torin ympärillä tukkiutuvat ja jalankulku vaikeutuu, sillä Kauppiasksdun puolelta, Nordean edestä, rakennetaan kuulemma työmaasilta ja melusaaste kuulemma voimistuu entisestään.

Tässä kaupungissa on kummallinen ja outo meininki menossa. Ahneus on kuolemansynti ja kostautuu ajan saatossa. Kun kävelee parin kilometrin alueella torin ympäristössa niin näkee katujen vajoamia.


Teatterin jyhlavuosi juhlat ovat vaarassa.



No comments: