Friday, March 13, 2015

Talvisota takaraivossa

Taata Sillanpää kuunteli aikoinaan kun sotilaat marssivat ja lauloivat kurittomia . Hän päätti kirjoittaa sen kuuluisan marssinsa kumpujen kätköissä mullassa maan isät katsovat poikiaan. Jostain syystä pidän tuon marssin sanoituksesta. Säveltäjää en muista.

Tänään oli merkillisten tai merkittävien tapahtumien päivä. Oli Talvisodan päättymisen päivä ja Sauli mätti sementtiä monttuun. Toivottavasti ufolta näyttävä patsas kuvastaa maailman ja koko universumin rauhaa.

Talvisota ei muuten ole loppunut. Se on jokaisen suomalaisen takaraivossa. Tämän kerromme Putinille, joka on joutunut anathemiin Athoksen vuoristoluostarien trelsien toimesta. Putin ei ole uhka Suomelle, hänellä on tekemistä omiensa kanssa etteivät kampea vallasta sopivan hetken tullen. Hän voisi yllättää kaikki ja antaa Karjalan takaisin, ihan Talvisodan muistoksi.

Minusta paperittomat tarvitsevat sairaanhoitoa siinä missä paperillisetkin. Talvisota on sodittu, eikä paperittomille anneta sairaanhoitoa. Ei yhtään Talvisodan henkeä. Onneksi sentään opiskelijat ja nuoret saamelaiset osoittivat että henkeä löytyy. Älkää koskeko opintotukeen hallituksen varakkaat ... joilla on varaa maksaa lapsilleen kallis koulutus.Tällainen johtaa eriarvoisuuteen ja epätasa-arvoon.

Saamelaisten oikeuksia ei saa polkea. He ovat Suomen alkuperäiskansa, eikä alkuperäiskansoja saa sortaa.

2 comments:

Ripsa said...

No tuo meidän eduskunta on nähtävästi tullut lopullisesti hulluksi.

Nyt joudun kyllä keskustelemaan itseni kanssa äänestämisestä vähän vakavammin. En totisesti tiedä kannattaako se enää. Ja kun äänet menevät näille puolueille, eivät ihmisille.

quijote said...

Sekavalta tuntuu. Mitä pieni ihminen voi tässäkään tehdä? Vaikuttaako sekoilu äänestysprosenttiin, ja jos niin mihin suuntaan?