Thursday, November 13, 2014

Turun johtamismalli ei ole suvereenia ja ihmisläheistä...

Miksi Turussa ollaan niin yksioikoisia, ykspäisiä ja ikään kuin puolustuskannalla koko ajan kohtaamis tilanteissa? Kumpuaako tämä Ruotsin vallan ajasta. En keksinyt parempaakaan syytä.

Kun nuoret valtasivat taloja Turussa, he toimivat kuin nuoret toimivat, eli panevat musiikkibileet pystyyn ensimmäiseksi. Hesan valtauksissa oli aivan ilmeisesti kauaskantoisempi tapa toimia: he korjasivat ja kunnostivat, ja heillä oli järkeen käyvä suunnitelma toimia. Näkyvyyden saamiseksi he valtasivat kaupungintalon parvekkeen kymmeneksi minuutiksi. Helsingissa talonvaltauksista kehittyi markkinatalouden periaatteella toimiva asuntoyhdistys.

Näkyvyyden saamiseksi Turun nuoret ja TVT:n häätöjen alla elävät voisivat tehdä itsensä näkyviksi joulurauhan julistamisen aikaan valtaamalla Vanhan Suurtorin parvekkeen. Tunnettavuus ei jäisi varmasti paikalliseksi, eikä jättäisi ketään kylmäksi.

Turussa poliisit häätivät nuoret aina pois valtaamistaan taloista. Vikaa lienee molemmissa: valtaajissa ja vallanpitäjissä. Poliisi hoitaa vain hommansa josta se saa palkkansa. Turkulainen johto on erittäin autoritäärinen ja jyrkkä. Ehkä pitäisi mennä keskustelu ja vuorovaikutus kursseille.

TVT:n tapa asettaa vastakkain puutalo vuokralaiset ja kerrostaloissa asuvat vuokralaiset ja väittää että muka puutaloasukkaiden asuntojen kunnostua ja kohennusrahat otetaan muilta kaupugin vuokralaisilta on halpamainen kikka. Vanha kikka: pannaan köyhät riitelemään keskenään ja itse asia suhmuroidaan pois päiväjärjestyksestä.

Mistä kumpuaa Turun päättäjien ja gryndereiden puutalovihamielisyys, ja nuorisovihamielisyys ja yleensäkin "perässävedettävien" vihaaminen. (Termi perässävedettävä on lainattu Luovan toiminnan toiminnanohjaajalta)

No comments: