Monday, February 24, 2014

Ei mull vaan kukkan mies oll asuntoja ostellu


Mietin eilen, ja vieläkin mietin miten joku puutalossa oleva asunto herätti minussa outoutta. Tiesin että kyseessä oli entisen hellahuoneen ja keittiön asunto, mutta missä oli hellakakluuni? Lautalattioiden päälle oli laitettu parketti. Jotenkin huonen työn jälki näkyi. Vähällä vaivalla asunnon voisi palauttaa entiselleen, väljemmäksi ja ilman teennäistä kaariovea. Kaariovi kuuluu vanhaan kivitaloon. Toivottavasti hinta putoaa realistiseen lukemaan. Kaikki vintin kopperot eivät ole huoneita. Voi olla, että joku saattaisi tykätäkin, ja ostaa, ja hyvä niin. Nettikuvia katsellessa joskus saa todella väärän kuvan asunnon todellisesta koosta.

Sitten oli se toinen asunto josta netissä olleet kuvat olivat huonommat kuin todellisuus. Jäin koukkuun pahasti ja yritin etsiä huonoja puolia. Hintakin oli tilaan ja kuntoon nähden jokseenkin sopiva, pikkuisen vain yläkanttiin tuo neliöhinta. Kukaan ei varmaankaan haluaisi maksaa kaupunginosalisää. Yritin järkeillä että onkohan tämä lämpötaloudellisesti järkevästi suunniteltu. Ensimmäinen puutaloasunto jossa vintin huoneet olivat lähes normaalin korkeat.

Eräässä taloyhtiössä oli tehty päätös ilmalämpöpumppujen asentamisesta: Ainoastaan sisätiloihin. Aiemmin asennetut pumput pitää poistaa ulkoseinistä vuoteen 2015 mennessä. Estetiikka ennen kaikkea. Onkohan tämä taloyhtiökohtainen päätös, vai puutaloaluetta koskeva ylempi direktiivi. Ilmalämpöpumput ovat taloudellisia, mutta eivät kovin kauniita ulkoseinissä.

Nuorena me ostimme Portsasta asunnon. Se oli ihana. Asuntoa tarkistamaan saapui mieheni yksi tomerista sukulaistädeistä. Hän tuhautti nokkaansa ja sanoi:Ei mull vaan kukkan mies oll asuntoja ostellu Hän unohti olevansa niin vaativainen ettei kenelläkään ollut hiki ostaa hänelle mitään.

No comments: