Monday, February 6, 2012

Originelli rakennus järsitään alas...Rautatiesiltaa vastapäätä rantatiellä on ollut erikoinen funkkistyylinen talo. Siinä on asunut erikoisia ihmisiä ja kesällä olen ohikulkiessani ihaillut istutuksia ja kukkaloistoa. Nyt asukkaat ovat lähteneet ja tänään talontappajakoneet rouskuttelivat rakennuksen seiniä alas. En tiedä kenen talo oli ja mitä sen tilalle tulee. Kyseinen rakennus ei taida kuulua suojeltuihin rakennuksiin. Ovatko ainoastaan Lonttistentien radanpuoleiset rakennukset suojeltuja?Nyt voin kertoa että tilalle rakennettiin ahtaasti ainakin kaksi kuusikerroksista kerrostaloa. Rakentajien kauneuskäsitys jää ahneuden alle. Tai onko heillä kauneudentajua.

2 comments:

elämää Saksalaismetsissä said...

mikä harmi noin kaunis talo purkaa. Funkkistyyliset talot alkavat olla Suomesta lopussa ja vielä viimeisetkin pitää purkaa.Se on todella surullista.Mahtaakohan tilalle tulla tiilinen komistus.Olen aina surrut Nurmeksen keskustan rumuutta, kun vanhat kauniit rakennukset purettiin ja tilalle ilmestyi matalia bunkkereita.Monia muitakin suomalaisia pikkukaupunkeja tuhottiin innolla, kun arkkitehdit halusivat kokeilla keski-eurooppalaista tyyliä. Ja täällä taas vanhaa pyritään kunnostamaan hinnalla millä hyvänsä.

quijote said...

On varsin kamalaa. Taloa on käyttänut joskus Turun taidekoulu tai ent. Piirustuskoulu. Omistajasta en tiedä. Pelkään pahoin että tilalle nousee pienkerrostalo.