Thursday, February 12, 2009

Turun kaksitoista lähikirjastoa

Julkaistu 12.2.2009 1:30:51
Turun kaksitoista lähikirjastoa

Edessäni on 168 sivuinen kirja ”Turku palaa - Turun kaupungin hakemus Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2011”. Suora lainaus hakemuksesta sivulta 28 otsikolla: Lähikirjastot ja perhepuistoketju:

”Vuonna 2011 Turun kaksitoista lähikirjastoa ovat asuinalueidensa eläviä kulttuurikeskuksia, jotka saavat voimansa ja kasvonsa alueen ihmisten ja kulttuuritoimijoiden yhteistyöstä. Keskukset toimivat paikallisen kulttuurin säilyttäjinä, välittäjinä, tuottajina ja uuden synnyttäjinä. Lähikirjastot tarjoavat tiloja esiintyjäryhmille, asukkaiden omille näyttelyille, lastenseikkailuille, nuorisokulttuurille, kummitaiteilijatoiminnalle, yhdistystapaamisille ja kansainvälisille vierailuille. Lähiöiden kulttuurikeskusten toimintaa laajentaa perhepuistojen ketju, jonka sydämen muodostaa Seikkailupuisto ja Elämysten maa -kokonaisuus. Kaupunkilaiset osallistuvat puistojen suunnitteluun ja toteutukseen ja tavoite on luoda ympäristöstä yhdessä tekemällä oma tila, josta myös pidetään huolta ja jota kunnioitetaan.”

Lainaus Turun Sanomista 12.02. 2009. Mitä mahtavatkaan päättäjämme vielä saada aikaan. Mitä lakkautetaan seuraavaksi? Tule apuun EU!

No comments: