Friday, January 2, 2009

Vähän lumen aika

Lunta lienee tällä hetkellä reilusti vain pohjoisessa. Pakkasta on hieman ja viima saa sen tuntumaan purevammalta kuin onkaan. Routa syvenee. Miten säilyvät horroseläimet talven yli? Pöllö vartioi taloa hiiriltä maalla. Luultavasti on tehokkaampi kuin kissa. Pöllö ei kiduta saalistaan vaan tappaa heti. Maalla tähdet näkyvät selvemmin kuin kaupungissa. Revontulet ovat kaukana, vaikka tuntuvat olevan lähellä. Värien sinfoniaa.
Vanha harmaa lato muuttuu kuun loisteessa siniseksi. Hiljaisuus hengittää. Niin vähän jäi ihmisiä jäljelle. Meille jäi toisemme ja kiireettömyys. Kynttilät sammuneet. Ikoni seinällä saa uuden muodon, kaikki sulautuu yöhön. Opin matkalla jotain "Älä luota ihmiseen, sillä hän pettää..." Talo elää. Hiljaisuuden keskeltä kuuluu narinaa, aave kulkee portaissa. Tai tonttuko lienee tarkastamassa että kaikki on kunnossa. Enkeli rukoilee pylvään päässä. Näyttää topakalta pimeässä.

Aamulla pakkasta -15 asteeta. Lunta ohuelti maassa. Aurinko näyttyy taas. Kevääseen n vielä aikaa. Hämärän hyssyä sanoisin. Savu nousee suorana taivaalle. Ennen savuja oli enemmän. Nyt vain yksi tai kaksi. Olisi hullua pitää pakastinta päällä tai jääkaappia. Eteisessä on niin viileää, että se voittaa jääkaapit ja pakastimet. Eikä kuluta energiaa tarpeettomasti. Sisävessa on hyvä pakkasella, muuten on hyvä kävellä pihan perälle. Sähkösauna olisi rienausta täällä. Täällä voi mennä rappusille ja huutaa täysillä jos mieli tekee. Ohut lumimatto on kaunis. Sitä ei pidä kolata.

Runotyttö Jenny Haukio ja Puhemies Sauli Niinistö vihittiin avioliittoon Porissa tänään. Jenny H. oli Gruppa Kapustarinnan jäsen ja voitti Runo-Kaarina kilpailun takavuosina. Onnittelumme.

No comments: